skip to Main Content

Over verlies & veerkracht.

Het verdriet om jullie verloren kindje is eindeloos groot. Veel van jullie gezins-, en toekomstdromen zijn daarmee plotseling veranderd. Bij de verwerking van het verlies, en om de toekomst met nieuwe ogen te bekijken, kunnen jullie wel hulp gebruiken.

Loss is een app die jezelf en anderen versterkt na het verlies van een baby door een miskraam, tijdens de zwangerschap, rond de geboorte of kort daarna. Het biedt inzicht, informatie en steun in deze moeilijke tijd.

Versterk jezelf

Loss helpt je door inzicht te geven hoe het met je gaat. Je krijgt begrip en grip op wat je van slag maakt, of waar je juist vrolijk van wordt. De 11 verschillende oefeningen in de app zijn simpel en laagdrempelig. De oefeningen helpen je om negatieve gevoelens en gedachten een plek te geven en steeds vaker om te draaien. De oefeningen variëren van ‘Ademfocus’, “Hoe vertel je het een ander”, “Meld 3 positieve dingen” , “Rollen omdraaien” , “Hadden we maar” , tot “Mannen vs. Vrouwen”. Je kan zelf bepalen of je de resultaten wil delen met jouw lotgenoten op de moodwall.

Alle oefeningen en inzichten in Loss zijn afkomstig uit de positieve psychologie, de cognitieve gedragstherapie, mindfulness, verliesverwerking en samen met zorgverleners gemaakt. 

Dat je dan staat te praten met mensen waarvan je niet zeker weet of ze het weten

Tijdlijn en inzichten

Op jouw persoonlijke tijdlijn en in grafieken zie je alles wat je zelf eerder in de app hebt ingevoerd. Dit laat zien hoever je inmiddels bent gekomen en vormt herinneringen voor later.

Het is zo geweldig dat je soms van vage bekenden lieve kaartjes of kadootjes krijgt

Tips

In de app vind je heel veel informatie in de vorm van artikelen en video’s, maar ook gedichten, knipsels en links naar andere interessante websites. Alles bij elkaar vormt dit een grote bron van inzicht, steun en inspiratie. De inhoud hiervan is met zorg samengesteld en wordt beheerd door Stichting Nova. 

Dat gevoel dat je iets achterhoudt als je nieuwe mensen ontmoet en niet meteen vertelt dat je je baby verloren bent

Versterk elkaar

Loss helpt je daarnaast om lotgenoten te vinden en ervaringen te delen. Je kan gelijkgestemden zoeken in de app.  Resultaten van de oefeningen, of jouw gevoelens, twijfels en ervaringen kun je zelf delen op de moodwall met mensen die als geen ander weten waar het over gaat. Zij kunnen je ondersteunen, troosten en inspireren. Het wordt een plek voor herkenning, troost, steun en inspiratie. Je kunt hier helemaal anoniem blijven als je dat wilt. Het is maar net waar jij je goed bij voelt.

Soms probeer ik terloops te vertellen dat ik een overleden kindje heb, maar dat is toch altijd alsof je een bom laat vallen…

Back To Top