skip to Main Content

Veelgestelde vragen

Is Loss-App veilig?

De ontwikkelaar van Loss-App is een Nederlandse organisatie met jarenlange ervaring in het maken van medische apps en daarvoor gecertificeerd. Loss-App is gemaakt met de grootste zorg voor privacy. Jouw gegevens zijn niet in te zien door anderen tenzij jij zelf anders hebt bepaald. Jouw data worden nooit verkocht of verhandeld. Wil je meer weten hoe jouw privacy is geregeld ga dan naar www.clinicards.info/privacy-verklaring-clinicards, of ga in de app naar Meer menu en kies privacy.

Waarom moet ik een account aanmaken?

In de app kun je informatie vinden, maar ook zelf oefeningen doen en bijhouden hoe het met je gaat. Deze gegevens worden opgeslagen zodat je dat later weer kan bekijken. Daarom hebben wij een account nodig. Met jouw account word je ook vindbaar voor anderen, die je wellicht kunnen helpen met hun eigen ervaringen.

Bij het opstarten van de applicatie kun je zien welke data door ons worden verzameld (AVG melding).

Is Loss-App gratis?

Ja, de app is helemaal gratis voor gebruikers. Er zijn geen advertenties of in-app aankopen.  De informatie is geschreven door Steunpunt Nova en zorgverleners van het Verloskundig Samenwerkings Verband Rotterdam-Zuid.

De Loss-App is onderdeel van het internationale project PerinAtal menTal Health (PATH). Binnen PATH werkt het Maasstad ziekenhuis als Nederlandse partner samen met partners in andere landen. Alle activiteiten, en dus ook de ontwikkeling van de Loss-App, worden Europees gesubsidieerd door het Interreg 2 Zeeën Programma vanuit het Europese Regionale Ontwikkelingsfonds.

Hoe kan ik lotgenoten zoeken?

Klik hier om te zien hoe je lotgenoten uit kunt nodigen

Kun je geen lotgenoten vinden?

Loss-App is uniek omdat je op verschillende criteria andere mensen kan zoeken met een vergelijkbare ervaring. Wanneer je verschillende filterfuncties tegelijkertijd aanzet kan het zijn dat dit niet leidt tot een zoekresultaat. Je kan dit oplossen door minder filters tegelijkertijd te kiezen.

Daarnaast is het de bedoeling dat het aantal mensen die Loss-App gebruiken na de lancering verder toeneemt. Het kan dus goed mogelijk zijn dat je over enige tijd wel andere mensen vindt op basis van meerdere kenmerken.

Wie zijn Synappz en Steunpunt Nova?

Steunpunt Nova is een landelijk, onafhankelijk steunpunt voor ouders die hun baby verliezen en voor de zorgprofessionals die deze ouders begeleiden. Steunpunt Nova beheert alle informatie in de Loss-App.

Synappz Digital Healthcare is een Nederlandse ontwikkelaar van medische apps en daarvoor gecertificeerd. 

Nog meer vragen?

Staat jouw vraag over Loss-App er niet bij?

Laat het ons weten, dan nemen we snel contact met je op.    Back To Top