skip to Main Content

Loss-App van start tijdens mini-symposeum

Het overlijden van een baby tijdens de zwangerschap of rondom de geboorte is een intens verdrietige gebeurtenis. Om ouders te ondersteunen, introduceren wij vandaag tijdens het PATH symposium samen met Steunpunt Nova de Loss-App. De app ondersteunt ouders bij babyverlies met informatie, oefeningen en lotgenotencontact. ’De app hielp mij dagelijks om mijzelf zorg te gunnen’ , vertelt Nina Schipper na het verlies van dochter Madelief.

Informatie, oefeningen en lotgenotencontact

“Jaarlijks eindigt ongeveer 15% van de zwangerschappen in een miskraam”, aldus Robbert Oppenbraaij, gynaecoloog en fertiliteitsarts in het Maasstad ziekenhuis. Het verlies van een baby door een miskraam, zwangerschapsafbreking rondom de geboorte of kort daarna heeft een enorme impact op de ouders. Veel van de gezins-, en toekomstdromen worden daarmee plotseling veranderd.

Omdat er veel op ouders afkomt, geeft de app informatie over verwerking van verlies en afscheid nemen. Ook vind je er informatie over onderzoeken, bevalling en lichamelijk herstel en oefeningen om te leren om gaan met het verlies. Zo versterk je jezelf. Bijzonder in de Loss-App is de mogelijkheid om andere ouders te zoeken met een vergelijkbare ervaring. Het zoeken van lotgenoten kan op verschillende zoekcriteria. Zo kun je ervaringen delen, elkaar steunen, en versterk je elkaar.Nina Schipper vertelt verder “Na lang wikken en wegen volgde een zwangerschapsafbreking vanwege medische en persoonlijke redenen. De Loss-App helpt mij om elke dag even bij mezelf in te checken, even stil te staan bij hoe het echt met mezelf gaat, of ik mezelf niet aan het voorbij lopen ben. Het geeft mij de kans om negatieve gedachten positiever te bekijken of te lozen via de functie ‘dit moet ik even kwijt’. Dat hielp me om dingen wel uit te spreken maar niet te bewaren, letterlijk en figuurlijk.” 

Lancering tijdens symposium over Voorbereid Ouderschap

Vandaag is de Loss-App officieel in gebruik genomen tijdens een mini-symposium over voorbereid ouderschap. Jacobien Wagemaker (PATH) ligt toe waarom de Loss-App goed past in het pad van Voorbereid Ouderschap.

Jacobien Wagemaker van PATH

Ruth van den IJssel als voorzitter van Steunpunt Nova heeft vervolgens een mooi gedicht voorgedragen dat gaat over liefde, verlies en veerkracht. De lancering werd kracht bijgezet door een speciaal geschreven nummer van Niña van Dijk waarna zij met het aansteken van een kaars de Loss-App officieel heeft geïntroduceerd. 

Niña van Dijk zingt het nummer “Tussen de sterren”

Samenwerking

De Loss-App is ontwikkeld samen met het Maasstad Ziekenhuis en Steunpunt Nova, het landelijk steunpunt voor ouders die hun baby verliezen.

Synappz Moeder & Kind

Ook de Loss-app is gebaseerd op Clinicards technologie en onderdeel van ons digitale portfolio voor Moeder & Kind. Behalve Loss, is ook ZwApp+ (zwangerschap) en NeoZorg (neonatologie) al beschikbaar. Binnenkort komt ook Kinderwens en Nazorg beschikbaar.

Back To Top